![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 1 Dołączył: 22.06.2009 Skąd: Londyn, UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zastanawiałem sie nad kupnem iMac, wersja 24 calowa.
Teraz mam pytanie czy się opłaca, wszyscy profesjonaliści sobie chwalą te komputery wraz z ich systemami wszczegolnosci, graficy ja zajmuje się Web Developingiem, i mam pytanie, czy do pisania kodu dobry był by taki sprzęt? Zdaje sobie sprawę ze do pisania kodu wystarczy Atari o.0 ale chciałbym pracować na czymś na prawdę dobrym. Może ktoś posiada ten sprzęt, jak go oceniacie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat No to się wykazałeś. Gdybyś posiadał podstawową wiedza ekonomiczną (a każdy człowiek który się o komerci wypowiada powinien) to wiedziałbyś, że najważniejszym celem każdej korporacji jest robienie zysku! Tak, masz rację. Zgadzam się z Tobą. Użytkownik Acera z Ubuntu przyznaje się do błędu. Tylko nie każda korporacja/firma/koncern robi wokół swojego produktu/produktów taki nachalny marketing, graniczący z fanatyzmem. Sam czasem pijam Coca-Colę, ale nie dlatego, że mnie przeniesie "na radosną stronę życia", bo prędzej to mogę dostać od niej sraczki i przenieść się do WC, ale dlatego, że mi po prostu smakuje. Nic więcej. I Colę piłem jeszcze jako dziecko w latach 80-tych, jak jeszcze Polska raczej nie była "po radosniej stronie zycia"., w takich szklanych, 0,25 l buteleczkach, smiesznie poskręcanych (nawet były o tym dowcipy, że ktoś tam siedzi w Coca-Coli i skręca te butelki, tylko nie pamiętam już, o kogo chodziło) Cytat Poza tym w czym Ci to przeszkadza? Myślisz że wszyscy użytkownicy Maca to banda debili i chcesz ich tępić, żeby ich debilne geny nie przechodziły dalej? Podałem kilka argumentów dla których dla mnie warto było zainwestować a Wy dalej - bo Maki są dla debili. Czy ja gdzieś napisałem, że użytkownicy Maka to banda debili? Nie. Czy napisałem, że ich tępię? Nie. Więc proszę Cię, nie zarzucaj mi czegoś, czego nie zrobiłem. Dyskusja od początku toczy się w temacie, dlaczego warto zapłacić za Maka x razy więcej, niż za inny komputer (np. badziewiastego Acera), mający służyć do konkretnych celów (np. programowania) i w czym tenże Mak jest od innych lepszy. A Wy nadal nie potraficie podać sensownych argumentów, tylko ciągle wyjeżdżacie z Waszymi dockami i innymi śmiesznymi argumentami mającymi znaczenie kosmetyczne. Więc pytam: dlaczego miałbym kupić Maka, w czym byłby lepszy od badziewiastego Acera w napisaniu aplikacji w PHP przy użyciu np. NetBeans. Co uzasadniałoby zapłacenie za niego 5000, a nie 2000 PLN? Cytat No sory, ale nie miezkam w Polsce i trudno mi sie czasami wysłowić. Dzięki za zrozumienie. Sorry, ale nie jestem jasnowidzem, żeby wiedzieć, że nie mieszkasz w Polsce. Chociaż z tego co mi wiadomo, Police to taka miejscowość koło Szczecina. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, masz rację. Zgadzam się z Tobą. Użytkownik Acera z Ubuntu przyznaje się do błędu. Tylko nie każda korporacja/firma/koncern robi wokół swojego produktu/produktów taki nachalny marketing, graniczący z fanatyzmem. Sam czasem pijam Coca-Colę, ale nie dlatego, że mnie przeniesie "na radosną stronę życia", bo prędzej to mogę dostać od niej sraczki i przenieść się do WC, ale dlatego, że mi po prostu smakuje. Nic więcej. I Colę piłem jeszcze jako dziecko w latach 80-tych, jak jeszcze Polska raczej nie była "po radosniej stronie zycia"., w takich szklanych, 0,25 l buteleczkach, smiesznie poskręcanych (nawet były o tym dowcipy, że ktoś tam siedzi w Coca-Coli i skręca te butelki, tylko nie pamiętam już, o kogo chodziło) Kto tu jest fanatykiem? Posłuchaj siebie i posłuchaj nas? Na samym początku ktoś już napisał, że w Maku chodzi o te małe szczegóły. Czy ktoś chce za nie tyle zapłacić czy nie to już prywatna sprawa. A Ty nas tutaj cały czas jedziesz. I nie pisz że tak nie jest, bo naprawdę czuje się osaczony. Też używam Maka bo mi się tak podoba. Tak samo jak Ci smakuje Cola, mi się dobrze pracuje na Macu. Sorry, ale nie jestem jasnowidzem, żeby wiedzieć, że nie mieszkasz w Polsce. Chociaż z tego co mi wiadomo, Police to taka miejscowość koło Szczecina. Takie sytuacje mogą Ci się zdarzyć zawsze - a ja nie jestem na początku każdej rozmowy zoobwiązany wspominać że tak jest. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 05:04 |