![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Witam,
Ze względu że już od dłuższego czasu przymierzam się do tego ZCE ... to mam pytanie do osób co posiadają (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Kiedy zrozumieliście że umiecie wystarczająco aby móc pozytywnie napisać ten egzamin ? Bo osobiście ciągle się waham czy moja wiedza nie jest zbyt mała aby zdawać :/ Niby jest wypisane co może być na egzaminie , ale teraz pytanie czy czymś mnie nie zaskoczą, czy nie dostanę masy podchwytliwych pytań ... Dlatego pytam się , kiedy zrozumieliście że wiecie już wszystko / wystarczająco dużo i napiszecie ten egzamin bez problemu ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 5 Dołączył: 12.04.2007 Skąd: 1=1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jestem ( z tego co sie orientuje ) "najświeższym" inżynierem ZCE, egzamin zdałem przedwczoraj a na liście jestem od wczoraj. Co daje mi certyfikat? Na pewno potwierdzenie mojej wiedzy. Pamiętam jak robiłem pierwszy test z próbnych, wydawał mi się trudny ale jakoś udało się zaliczyć. Z biegiem czasu wydawały się coraz łatwiejsze bo i więcej czytałem i zapamiętywałem. Korzystałem też z testów na test.php.pl, niedawno udało mi się osiągnąć 15/15. Po miesiącu ostatnie trzy podejścia udało mi się zdać na EXCELLENT. Po zdaniu egzaminu nie czułem się szczęśliwy, czułem że tak POWINNO być, że byłem przygotowany a więc zdanie egzaminu to kwestia potwierdzenia przygotowania ale na pewno czułbym się źle gdybym go oblał. Teraz sam poszukuję pracy i mam nadzięję że zdobyty certyfikat pomoże mi w tym, ponieważ jestem osobą młodą a często do osób młodych podchodzi się z dystansu. Pochodzę też z niszy jakim jest województwo kujawsko-pomorskie. Z tego co przejrzałem jestem drugą osobą z 78 w Polsce które zdawały egzamin w Bydgoszczy. Ciężko tu o pracę programisty bo i ofert bardzo mało, a jeśli już to 20 osób na jedno stanowisko.
Ten post edytował hostingekspert 31.07.2009, 10:16:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 23:03 |