![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 1 Dołączył: 22.06.2009 Skąd: Londyn, UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zastanawiałem sie nad kupnem iMac, wersja 24 calowa.
Teraz mam pytanie czy się opłaca, wszyscy profesjonaliści sobie chwalą te komputery wraz z ich systemami wszczegolnosci, graficy ja zajmuje się Web Developingiem, i mam pytanie, czy do pisania kodu dobry był by taki sprzęt? Zdaje sobie sprawę ze do pisania kodu wystarczy Atari o.0 ale chciałbym pracować na czymś na prawdę dobrym. Może ktoś posiada ten sprzęt, jak go oceniacie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat No a co myślisz ludzie dzisiaj pod tym pojęciem rozumieją? I właściwie to chodzi mi o Gnome - KDE nie widziałem od około 10 lat. Gnome czerpie z MacOs'a, powiadasz... No to może by mi się spodobał ten MacOS, bo pracuję na Gnome akurat. Jak myślisz, spodobałby mi się, czy nie bardzo? Cytat Linux wzoruje się na Mac OS (i zarówno Gnome jak i KDE). Linux to nie jest system operacyjny, tylko jądro (kernel) systemu napisane przez Linusa Torvaldsa. Są jedynie dystrybucje oparte na tymże jądrze - Debian, Ubuntu, Suse, Slackware, Fedora itd. Gnome to nie Linux - to środowisko graficzne, nakładka graficzna na sam system (dystrybucję) KDE - j.w. Generalnie - ciężko powiedzieć o Linuksie "system operacyjny". Trzeba byłoby w zasadzie każdą kombinację distro+środowisko graficzne rozpatrywać indywidualnie. Cytat Przecież po otworzeniu 3 aplikacji już pasek zadań jest pełny. Pogrubienie go na dwa rzędy to też kiepski pomysł bo zajmuje miejsce. Jak sobie z tym radzicie? Jak? Mam dwa paski zadań: górny - ikony szybkiego uruchamiania, parę apletów (bateria, notatki, Gnome-Deskbar-Applet - poczytaj w necie, i o kRunnerze dla KDE, masz coś takiego w Maku?, monitor systemu itp.), dolny - kosz, ikona pokazywania pulpitu i właśnie pasek zadań. 3 aplikacje? Wybacz, ale przy 10-ciu jest jeszcze miejsce na tym pasku. 3 to nawet nie zajmują 1/3 jego szerokości. Cytat Tutaj swoją drogą zadaję pytanie jak można pracować z paskiem zadań a nie z dockiem Nie wiem, normalnie? Klikam na pasku zadań i okno się maksymalizuje? Klikam drugi raz i się minimalizuje do tego paska? W czym jakiś "dock" jest od tego lepszy? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gnome czerpie z MacOs'a, powiadasz... No to może by mi się spodobał ten MacOS, bo pracuję na Gnome akurat. Jak myślisz, spodobałby mi się, czy nie bardzo? Po tym co jak dotąd napisałeś, to mam wrażenie że to jest podchwytliwe pytanie. Jeżeli nie, to mogę Ci tylko odpowiedzieć: A skąd ja mam to wiedzieć, nie czytałem tego tematu co do słowa ale nie pamiętam abyś opisywał co lubisz w środowisku pracy a czego nie? Nie napisałeś nawet, czy Gnome Ci się podoba czy nie... Nie wiem, normalnie? Klikam na pasku zadań i okno się maksymalizuje? Klikam drugi raz i się minimalizuje do tego paska? W czym jakiś "dock" jest od tego lepszy? No to masz jakiś dziwny pasek zadań. Albo rozdzielczość rzędu 2000x1500? Ja mam inne doświadczenia. Dock pokazuje tylko ikony i dlatego jest lepiej skompresowany. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 11:22 |