![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 1 Dołączył: 22.06.2009 Skąd: Londyn, UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zastanawiałem sie nad kupnem iMac, wersja 24 calowa.
Teraz mam pytanie czy się opłaca, wszyscy profesjonaliści sobie chwalą te komputery wraz z ich systemami wszczegolnosci, graficy ja zajmuje się Web Developingiem, i mam pytanie, czy do pisania kodu dobry był by taki sprzęt? Zdaje sobie sprawę ze do pisania kodu wystarczy Atari o.0 ale chciałbym pracować na czymś na prawdę dobrym. Może ktoś posiada ten sprzęt, jak go oceniacie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@mike:
Cytat Ja Ci tylko próbuje udowodnić coś czego fanatyczny wyznawca Jobsa nie dopuszcza do siebie. OS X to nie jest system dla każdego. Dla części osób (na przykład ja) jest zbędny i nic nie wnosi. Jest gadżetem, jakkolwiek byś na to nie patrzył. "Fanboye Gatesa/Winowsa/MS", taki zwrot tez istnieje. To samo mozna powiedziec w druga strone: Windowsa? nie dla mnie, jest mi zbedny i nic nie wnosi, jest gadgetem na ktorym moglbym odpalac IE i raz na ruski rok jakas gre. @vermaden Cytat po jamis czasie mozna sie przyzwyczaic, ze zamiast CTRL po wyrazach skacze sie przez ALT, ze zamiast HOMD/END uzywa sie CTRL-a/e a same HOME/END dzialaja jak CTRL+HOME/END na x11/Windows. Zaznaczanie tekstu i generalnie praca z tekstem na OS X jest wybitnie ... wkurwiajaca, ale coz, podobno "nadgryzieni" lepiej wiedza co dla mnie dobre. Potwierdzam, poczatkowo wkurzajace, po 2-3 msc ciaglego uzywania juz o tym nie pamietasz (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Cytat BTW, przyciski przy touchpadzie nowego MacBooka sa juz dwa? Bo ja mam niestety jakiegos uposledzonego i posiada tylko 1 przycisk, jakby zamontowac w samochodzie tylko pedal hamulca ... No wiesz, teraz to nawet pedalu hamulca nawet nie ma. Cytat A co mnie interesuje MagSafe nad ktorym wszyscy sie tak spuszczaja? Podalem kilka przykladow rozwiazan, o ktorych MacBook nawet nie slyszal, ale ty bardzo zabawnie dobierasz argumenty, podoba mi sie to i tylko to co zrobilo Apple, bo to jedyna sluszna droga, inne rozwiazania sa nieistotne, bo nie wyszly spod kowadla Apple. Skad wiesz co ja robie. I przedstaw te inna rozwiazania, chociazby projekt i wykonanie wtyczki zasilania. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 11:16 |