![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 1 Dołączył: 22.06.2009 Skąd: Londyn, UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zastanawiałem sie nad kupnem iMac, wersja 24 calowa.
Teraz mam pytanie czy się opłaca, wszyscy profesjonaliści sobie chwalą te komputery wraz z ich systemami wszczegolnosci, graficy ja zajmuje się Web Developingiem, i mam pytanie, czy do pisania kodu dobry był by taki sprzęt? Zdaje sobie sprawę ze do pisania kodu wystarczy Atari o.0 ale chciałbym pracować na czymś na prawdę dobrym. Może ktoś posiada ten sprzęt, jak go oceniacie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 1 Dołączył: 15.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@vermaden: a jak weźmiesz do plecaka agregat i kilka litrów benzyny to będziesz mógł pracować 3 tygodnie.
Tu nie chodzi o możliwości, co się da czego się nie da. Na każdym systemie się wszystko da, chodzi tylko o to jak się to robi. To jest system dla osób wyczulonych na detal, dla których samo "da się" nie wystarcza. Na samą myśl, że musiałbym używać thunderbirda mam dreszcze a dam sobie rękę uciąć, że da się w nim zrobić wszystko co w moim kliencie poczty (a praca z mailem to 30% mojego dnia). Dalej idąc, mam głęboko w 4 literach to jaki mam procesor czy ram, czy to platforma centrino czy nie, czy mam bios czy efi. Wszystko działa jak należy bez mojego specjalnego udziału. To co mnie interesuje w laptopie niska waga, duży czas pracy na baterii bez agregatu i doklejanej baterii, duży, wygodny touchpad (jakiego nie ma ŻADEN inny sprzęt na rynku) a nie to, że usb może działać jako esata, tym bardziej, że nie do końca nawet wiem co to jest. Jestem userem a nie adminem. Absolutnie nikogo nie próbuje przekonać do maca, róbcie sobie co chcecie, mam Was w du... Niech mi tylko nikt nie próbuje wmówić, że to samo miałbym na windows czy linuxie bo używałem tych systemów łącznie ponad 8 lat i mam możliwość na podstawie tego wyrobić sobie konkretną opinię (nawiasem mówiąc, znajomość linuxa bardzo przydaje się w osx). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 00:58 |