![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 1 Dołączył: 22.06.2009 Skąd: Londyn, UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zastanawiałem sie nad kupnem iMac, wersja 24 calowa.
Teraz mam pytanie czy się opłaca, wszyscy profesjonaliści sobie chwalą te komputery wraz z ich systemami wszczegolnosci, graficy ja zajmuje się Web Developingiem, i mam pytanie, czy do pisania kodu dobry był by taki sprzęt? Zdaje sobie sprawę ze do pisania kodu wystarczy Atari o.0 ale chciałbym pracować na czymś na prawdę dobrym. Może ktoś posiada ten sprzęt, jak go oceniacie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 3 Dołączył: 4.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozdziałka według wiki: 13.3" glossy widescreen LCD, 1280 x 800 pixel resolution. Ja w moim 15.4" mam 1440x900, dostanę taką w macu? 1280 x 800 to dla mnie za mało. 1650x1024 to za dużo jak na 15.5" PS. Piszę o MacBook'u, bo za 1700$ to kupię sobie naprawdę pożądnego laptopa nie od Apple, ktory wykonaniem nie będzie ustępował Mac'om, a bebechami je przewyższy. A co do samych bebechów, to mnie cieszy to że na swoim lapku mogę nie wyłączać zastopowanego wcześniej filmu, odtwarzacz muzyki może w tle dalej działać, Aptana, przegladarka, klient poczty, potem odpalam sobie COD4 gram, a potem wracam do pracy jakby nigdy nic. I do tego potrzebuję porządnych bebechów. A co do wyglądu, Windows może wyglądać jak chcę, jak OSX też, Linux tymbardziej, a czy OSX może wyglądać jak Windows, można tam w ogóle odpalić innego shella niż ten domyślny? Sorry ale nie mam czasu na odpowiedzenie na wszystkie pytania. Dla mnie 1440X900 to za malo. Moge wieksza w tej samej cenie? Za 1700$ kupujesz komputer + OS + soft. Ciesze sie ze jestes zadowolony ze swojego komputera. Ja chce zeby moj komputer wygladal jak mu sie podoba, ale zeby dzialal jak trzeba. Nie mam czasu na ZABAWY w zmiane wygladu, doinstalowywanie nakladek, pierdol - to juz jest, wystarczy w 3 min dopasowac i zapomniec. OK, panowie - musze konczyc sie udzielac w tym temacie. Milo mi sie dyskutuje, ale ta droga nie skoncze projektu na czas. Pisze jeszcze raz. Ja nie przekonam Was, Wy mnie. Kazdy ma system jaki mu sie podoba i tyle. Wszyscy sa happy. Ten post edytował pixsoul 29.07.2009, 23:38:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 18:27 |