![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 1 Dołączył: 22.06.2009 Skąd: Londyn, UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zastanawiałem sie nad kupnem iMac, wersja 24 calowa.
Teraz mam pytanie czy się opłaca, wszyscy profesjonaliści sobie chwalą te komputery wraz z ich systemami wszczegolnosci, graficy ja zajmuje się Web Developingiem, i mam pytanie, czy do pisania kodu dobry był by taki sprzęt? Zdaje sobie sprawę ze do pisania kodu wystarczy Atari o.0 ale chciałbym pracować na czymś na prawdę dobrym. Może ktoś posiada ten sprzęt, jak go oceniacie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teraz troszkę zadam Wam zagadkę logicznę. Celuje tutaj w pewną grupę osób. Jakbym się Was zapytał czemu płacicie za Windows skoro Linux też jest świetną i w pełnie funkcjonalną platformą, na której można bez probelmu programować z pewnością znaleźlibyście bardzo wiele argumentów. A użytniwnicy Linuksa by się z Wami kłócili że wcale tak nie jest. To jest podobna sytuacja, użytkownicy Apple po prostu znajdują tam coś dla siebie co jest warte tej ceny. Sytuacja analogincza, prawda? Nie, nie prawda. Mam jeden argument. Gram czasem.Poza tym moja platforma pracy to klepanie na Windowsie a pod spodem Linux na wirtualce. Windows 7? Przeciez to Vista w nowych ciuszkach (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Jeszcze nie ma nawet ostatecznej wersji finalnej. Jak mi się skończy roczna, darmowa licencja do pędę pracował tylko na Linuxie. No chyba, że chęć grania mnie skusi do kupna Windowsa.Mysleniem ze OS X nic nie daje mozna przesiasc sie na Linuxa ktory jest zupelnie za free - tez znajdziesz darmowe odpowiedniki a i pieniadze zostana w kieszeni. Co do ceny - jesli patrzysz na sam koputer to jasne - jest sporo drozej. Jednak pamietaj ze w tej cenie masz tez pakiet iLife. Dolicz to do ceny Windowsa i porownaj. Komputer kosztował mnie 3500 PLN + 0 PLN (za Windowsa). Podtrzymuję argument, komputery Apple'a to dużo większy koszt za słabszy sprzęt (tak, sprzęt jest dla mnie istotny).A co do iLife. iNaChujMiTo (żartobliwe nawiązanie do iChuj) jak z tego nie korzystam (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 15:57 |