![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 14 Dołączył: 21.01.2009 Skąd: Mszczonów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem z kwerendą mysql. Mój problem wygląda następująco: Muszę pobrać tylko te rekordy z tabeli1, które mają swoje odpowiedniki w tabeli2 (pole id), przy czym chcę pobierać 5 kolejnych rekordów, począwszy od x. Mój kod wygląda następująco:
Lecz niestety nie działa. Nie wiem co jest źle i czy w ogóle da się coś takiego zrobić. Proszę o pomoc. Pozdrawiam, Rytek. Ten post edytował rytek 29.07.2009, 11:29:11 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 3 Dołączył: 27.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jako, że akurat siedze nad czymś podobnym, to nie będę zakładał nowego tematu.
Otóż też próbuję wyciągnąć ilość rekordów z powiązanej tabeli. I w sumie działa poprawnie, ale tylko pod warunkiem, że ilość ta nie jest zerowa.
Jak mogę to zmienić, żeby wyrzuciło mi też elementy, które nie mają wystąpień w powiązanej tabeli i z informacją właśnie, że takowych jest właśnie 0. [edit]OK, problem już rozwiązałem. Google twoim przyjacielem, jak to mówią (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Nie wiem, na ile to jest optymalne, pewnie nie zbyt ze względu na zagnieżdżony select, ale działa, więc dla potomności:
Ten post edytował MatKus 30.07.2009, 09:34:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 02:18 |