![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 1 Dołączył: 22.06.2009 Skąd: Londyn, UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zastanawiałem sie nad kupnem iMac, wersja 24 calowa.
Teraz mam pytanie czy się opłaca, wszyscy profesjonaliści sobie chwalą te komputery wraz z ich systemami wszczegolnosci, graficy ja zajmuje się Web Developingiem, i mam pytanie, czy do pisania kodu dobry był by taki sprzęt? Zdaje sobie sprawę ze do pisania kodu wystarczy Atari o.0 ale chciałbym pracować na czymś na prawdę dobrym. Może ktoś posiada ten sprzęt, jak go oceniacie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 3 Dołączył: 4.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zle mnie oderbales. Nie tewierdze tutaj ze Davejest jakims bogiem, guru i wyrocznia w sprawie komputerow. Jest jednym z developerow Mootools, podajac jego jako przyklad chodzilo mi o osobe ktora jest programista i jest to dla niej glowne zajecie a jednoczesnie jest osoba postronna.
Ja oczywiscie bede bronil kompoterow z nadgryzionym jablkiem. A wlasciwie tandemu: komputer + OS X bo tak moim zdaniem powinnismy patrzec na ten sprzet. Oczywiscie zgodze sie ze komputery sa nieco drozsze od standardowych PC. Zadziwia mnie dlaczego nikt nie porownuje Apple z markowymi komputerami, tylko zawsze leci argument ze mozna sobie samemu zlozyc mocniejszy komputer. Wielu moich znajomych dziwilo sie ze nie wiem jaki mam procesor w swoim laptopie, albo jaka dokladnie mam karte graficzna. Nie interesuje mnie to, gdyz calosc dziala szybko i bez zarzutow. Nie musze kupowac sprzetu ktory ma pierdylion GB ramu zeby Windows mogl sobie go zapchac glupotami. Nie chce sobie dogrywac kolejnych nakladek na system ktore go tylko spowolnia. Chce zeby system byl stabilny, niezawodny, wygodny w uzyciu i ladny (ale to na ostatnim miejscu). Kilka osob mowi ze wykonanie nie jest juz takie samo jak kiedys. To prawda, ale jest tez druga strona medalu. Przyklad - obudowa w bialym Macbooku mojej zony popekala (standardowa przypadlosc tego modelu). Komputer mial 2 lata, pomimo ze gwarancja wygasla po 12 miesiacach w Apple Store wymieniono mi cala obudowe, klawiatrue i trackpada zupelnie za darmo. Czas naprawy: doba. Lekko uszczypliwie powiem tez ze od czasu jak mam maka nie musialem szukac pomocy na forach typu : Problemy z kompem? ZAPRASZAMY Moj mak po prostu dziala. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 08:33 |