![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 1 Dołączył: 22.06.2009 Skąd: Londyn, UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zastanawiałem sie nad kupnem iMac, wersja 24 calowa.
Teraz mam pytanie czy się opłaca, wszyscy profesjonaliści sobie chwalą te komputery wraz z ich systemami wszczegolnosci, graficy ja zajmuje się Web Developingiem, i mam pytanie, czy do pisania kodu dobry był by taki sprzęt? Zdaje sobie sprawę ze do pisania kodu wystarczy Atari o.0 ale chciałbym pracować na czymś na prawdę dobrym. Może ktoś posiada ten sprzęt, jak go oceniacie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~sztosz, tak ale komfortu jazdy samochodem nie ocenisz porównując pojemność silnika...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~sztosz, tak ale komfortu jazdy samochodem nie ocenisz porównując pojemność silnika... Jasne że nie, ale wiesz jaka jest różnica w pracy na XP SP 2 (to tylko przykład) z 64 MB, 512MB, 2GB i 4 GB RAM? Albo pomiędzy Athlonem 1.8 Ghz , Athlonem x64 2.5 Ghz, Intelem D 4.0 Ghz, a Core2Duo 2.4 Ghz? Ja miałem do czynienia naprawdę z ogromną ilością konfiguracji. I doświadczenie mnie nauczyło, że lepiej mieć 2 GB RAM zamiast 1 GB, niż świecący lakier na obudowie laptopa zamiast twrdego, lekko chropowatego plastyku. Po kilku godzinach nie zauważasz na czym trzymasz łapki, ale zauważasz czy przełączanie się między oknami wielu otwartych programów trwa sekundę czy pięć. Komputer to nie samochód. Chyba że coś innego miałeś na myśli? Owszem są ludzie dla których priorytet to ładny wygląd etc. bebechy to sprawa najwyżej drugorzędna, ale po pierwsze są raczej w mniejszości, a po drugie znam też kilkoro takich, co pierwszego laptopa kupiły sobie bardzo ładnego, a potem do mnie przychodziły po porady jak za x zł kupić takiego co będzie miał wypasione bebechy a z wyglądu byleby nie odrażał. Troszkę oczywiście przejaskrawiam, ale tylko po to by coś uświadomić. Apple to styl życia, dresiarstwo też, ale ja pozwolę sobie wybrać własny styl życia który będzie mi w 100% odpowiadał. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 21:01 |