![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 1 Dołączył: 13.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, na wstępie chcę napisać, że mam 17 lat więc wybaczcie moją niewiedzę.
Co powinien umieć programista PHP lub C++? Czy jeśli umiesz obiektowo PHP + umiesz obsługiwać frameworka (Kohana) to jest programistą PHP? Czy programista C++ musi umieć pisać 'okienkowo' w Windows? Kiedy przestajesz być amatorem PHP, a stajesz się programistą PHP? Czy po studiach informatycznych stajesz się automatycznie programistą PHP i C++ ? Pozdrawiam Ten post edytował Watt 28.07.2009, 21:05:10 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po żadnych studiach nikim się automatycznie nie staniesz. Na studiach można się zetknąć z różnymi zagadnieniami i technologiami, ale jeśli chcesz je znać porządnie, to będziesz musiał rozwinąć tę wiedzę we własnym zakresie.
Co do programowania "okienkowego" w C++, to masz trochę błędne pojęcie. Otóż jeśli ktoś napisze sobie program z wykorzystaniem okienek, to nie musi być wcale żadnym profesjonalistą zwłaszcza, że w takich środowiskach, jak chociażby Borland C++ Builder, czy MS Visual Studio można sobie te okienka "wyklikać" nie pisząc przy tym ani jednej linijki kodu. Wszystko zależy od zastosowania programu. Jeśli ma on po prostu przetwarzać jakieś dane, generować obliczenia etc., to żaden interfejs graficzny czy okienkowy nie jest potrzebny. Jeśli natomiast "pani Krystyna" będzie musiała wprowadzać do takiego programu dane przesyłek na poczcie, to już wypadałoby przygotować okienkowy interfejs. Te okienka, to tylko forma prezentacji. Ten post edytował Speedy 29.07.2009, 03:12:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 21:27 |