![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 3 Dołączył: 1.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
nigdzie nie mogę znaleźć informacji dotyczącej licencji informującej o legalności używania loga danej marki auta lub telefonu komórkowego. Na niektórych stronach można zobaczyć takie obrazki z logiem firmy. Może ktoś z Was wie, czy umieszczenie takiego loga na wlasnej stronie jest w pełni legalne? pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat W praktyce jest to darmowa reklama. Niekoniecznie. Firma może mieć specyficzne wymagania co do charakteru strony, na której wykorzystane jest jej logo. Czyli dochodzi o dbanie o tzw. image marki. Nie oszukujmy się, dla kogo będzie to reklama - dla Twojej strony czy dla firmy motoryzacyjnej (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Nie wyobrażam sobie aby np. takie BMW zezwoliło Ci na zamieszczenie swojego loga na stronie, która nie pasuje do ich koncepcji marketingowej. Pracowałem w agencji reklamowej i wiem, jakie wymagania mają duże firmy odnośnie używania swoich zastrzeżonych znaków towarowych, nawet, jeśli udostępniają je nieodpłatnie. Nawet kolorystyka strony musiała być zgodna z ich wizerunkiem (włącznie z ograniczeniem do określonej palety barw oraz czcionki i jej wielkości) Oczywiście cały czas mówimy o sytuacji, kiedy załatwiasz sprawę oficjalnie, w nie wklejasz pierwszego lepszego png-a z logo, którego znalazłeś w sieci. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 07:42 |