![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2002 Skąd: Bochnia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie odnośnie grafiki w php. Piszę skrypty i nie chcą działać. Jakbym nie miał jakichś ustawień serwera czy co?
![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2002 Skąd: Bochnia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie
Dobra, sorry, zadałem pytanie bez odpowiedzi. Było trochę mało precyzyjne, no może trochę bardziej :-). Ale już piszę o co chodzi: napisałem pewien przykład z książki o php: <? header ("Content-type: image/jpeg"); $rysunek = imagecreate (100, 100); $kolorbialy = imagecolorallocate ($rysunek, 255, 255, 255); $kolorczarny = imagecolorallocate ($rysunek, 0, 0, 0); imagefill ($rysunek, 0, 0, $kolorczarny); for ($i=1; $i<10; $i++) { imageline ($rysunek, 10*$i, 0, 10*$i, 100, $kolorbialy); imageline ($rysunek, 0, 10*$i, 100, 10*$i, $kolorbialy); } imagejpeg ($rysunek); ?> i otrzymałem taki oto wynik: <br> <b>Fatal error</b>: Call to undefined function: imagecreate() in <b>c:apachehtdocscwiczeniacwiczenia3.php</b> on line <b>5</b><br> Wracając do pralki, to powinniście używać codziennie calgon, czy jakoś tak, bo wiecie dłuższe życie każdej pralki... :-). Pozdro ewrybady Misiek |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 15:45 |