![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 1 Dołączył: 22.06.2009 Skąd: Londyn, UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zastanawiałem sie nad kupnem iMac, wersja 24 calowa.
Teraz mam pytanie czy się opłaca, wszyscy profesjonaliści sobie chwalą te komputery wraz z ich systemami wszczegolnosci, graficy ja zajmuje się Web Developingiem, i mam pytanie, czy do pisania kodu dobry był by taki sprzęt? Zdaje sobie sprawę ze do pisania kodu wystarczy Atari o.0 ale chciałbym pracować na czymś na prawdę dobrym. Może ktoś posiada ten sprzęt, jak go oceniacie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Pytanie czy się opłaca jest troszkę bez sensu... bo skąd ja mam wiedzieć czy Ci się opłaci? Nie wiem tak naprawdę co sobie cenisz podczas pracy. Szukasz niezawodności? Stabilności? Chcesz pograć w przerwie pomiędzy pisaniem klas? Płacisz za soft czy preferujesz darmowe odpowiedniki? Mój znajomy uznaje za priorytet wygląd swojego laptopa. Dziwne? Do szewskiej pasji doprowadzają go różniaste światełka przy klawiaturze. I to, że mógł kupić sprzęt o tych samych parametrach 20% taniej nie sprawia, że jest zdania, że przepłacił. Ceni sobie specyficzny komfort pracy.
Prawda jest taka, że dowiesz się czy Ci się opłaciło dopiero po kupnie i pracy na Macu. Zdanie o sprzęcie/softcie/czymkolwiek można sobie (niestety) wyrobić dopiero po pracy na nim... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sciana.gif) . Kilka razy w życiu bywało, że uparcie twierdziłam, że coś jest "beznadziejne" czy "nie widzę zastosowania". Oczywiście teraz nie wyobrażam sobie pracy bez tych kilku rzeczy. Taki lajf. Co do ewentualnych "nakładek" graficznych/dodatków sprawiających, że praca na PCie ma przypominać pracę na Macu... dla mnie to kompletna bzdura. Jeżeli ktoś chce Maca, to najłatwiej byłoby go po prostu kupić. Dla mnie rachunek jest prosty... możemy sie rozwodzić na zaletami/wadami Maca, a Ty zastanów się czy masz te kilka dodatkowych groszy i czy chcesz je na ten cel wydać. PS. Ciekawi mnie tylko ile osób krytykujących/zachwalających Maci tak naprawdę na nich pracowało. Serio - trochę dłużej niż 5 minut w sklepie ze sprzętem. Odnoszę wrażenie, że większość informacji w Polsce na temat Maca (nie mam na myśli wyłącznie tego tematu) jest wyczytana z netu, a opinie wydane na podstawie tego, że Mac jest "trendy". A wszyscy wiedzą, że trendy sprzęt jest do niczego (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/party.gif) . |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 12:35 |