![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Otóż znalazłem w internecie pliki php, które zabezpieczają wejście do pliku hasłem. Nie podoba mi się jednak, że hasło pokazuje się w nowej białej stronie, a nie w okienku logowania. Tzn. chodzi mi o to, że chciałbym by po kliknięciu w podstronę, która jest blokowana hasłem otwarło się małe okienko z komunikatem o podanie hasła. W temacie jestem zielony, więc proszę i wyrozumiałość. Tak wygląda obecnie kod wywołujący białe okno z prośbą o logowanie:
Kod <?php session_start(); //rozpoczęcie sesji include "haslo.php"; //skrypt :) $pass = $_POST[pass]; if ($pass) { if ($pass==$haslo) { $_SESSION[haslo] = $haslo; header ("Location: pracownicy.php"); //podajesz adres, na który po zalogowaniu skrypt przekierowuje } else { echo 'Podałeś niepoprawne hasło. :('; } } else { echo ' <form method=post> <center>Podaj hasło: <INPUT TYPE="PASSWORD" NAME="pass" VALUE="'.$pass.'"> <INPUT TYPE="SUBMIT" VALUE="Zaloguj"></center> </FORM> '; } $action = $_GET[action]; if ($action=="logout") { session_destroy(); header("Location: adres.php"); //podajesz adres, na który po wylogowaniu skrypt przekierowuje } ?> Tutaj przykład jak to działa: Link do strony Później będę miał dalsze pytania, jednak najpierw prosiłbym o pomoc w tej sprawie. pozdrawiam, lojciec14 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Źle podałeś ścieżkę do pliku .htpasswd.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 09:59 |