![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 12 Dołączył: 16.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
ostatnio zainteresowała mnie teoria działania systemów typu CMS jak fora dyskusyjne, czy aplikacje ułatwiające tworzenie stron poprzez wpisywanie treści w wygodnych dla użytkownika interfejsach. CMSy mają mnogość konfigurowania, dzięki temu są tak wygodne i można je łatwo dostosować do swoich potrzeb. Jeżeli cała konfiguracja opiera się na jednym pliku, to jak taki plik przygotować? Interesuje mnie możliwość sprawnego odczytu, jak i zapisu przez aplikację, a nie developera/użytkownika. Który format pliku byłby najlepszy i jakich funkcji użyć? Nabieram wprawy w PHP, jeżeli będzie konieczność napisania klasy zajmującej się takim plikiem, nie będę miał z tym problemów. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 12 Dołączył: 16.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm... fucktycznie nie rozumiem. W manualu ta funkcja wygląda tak samo jak print_r, czy var_dump (w sensie że wyświetla drzewo tablicy). Używam takich funkcji do obejrzenia sobie czasem tablic, ale nie rozumiem, jak wypluty tekst można zainkludować. Czy mógłbyś mi podać przykład, jak to wszystko zrobić. Naprawdę przepraszam, ale jakoś nie zrozumiałem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 17:33 |