Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP][HTML] Tworzenie 'podstron'
flaa

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam!

Zajmuję się robieniem strony o muzyce. Mam zamiar umieścić na niej spis albumów danych zespołów, wraz z piosenkami. Zarówno samych zespołów, jak i albumów wyjdzie dosyć sporo, więc bez sensu byłoby tworzenie osobnego pliku html dla każdej z piosenek.
Link do strony: http://rock.htw.pl/lzalbumy/ledzeppelin.htm
Chciałbym, by po kliknięciu w dany link do piosenki tworzyła się dla niej osobna podstrona, w której będę mógł umieścić tekst utworu itd. Czy w php jest możliwość zrobienia czegoś takiego? Sam ledwo znam php i kombinowałem z $_GET, ale bez konkretnych rezultatów.

Z góry dziękuję za wszystkie wskazówki

pozdrawiam
flaa
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Asmox

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

flaa zależy w jaki sposób chcesz zarządzać tymi artystami.
  • Jeśli ma być tylko artysta, utwór i tekst piosenki, a dodatkowy kod PHP nie jest potrzebny, to podpisuję się pod propozycjami innych forumowiczów.
  • Natomiast jeżeli dla niektórych stron musisz dodać coś ekstra, zastanowiłbym się nad plikami, zwłaszcza MVC
Ale wydaje mi się, że dla Ciebie będzie lepsza pierwsza opcja. Jeśli tak, to postaraj się, aby zapytania do bazy były jak najprostsze, ponieważ taki sposób budowania stron mocno obciąża serwer i może skutkować wolniejszym ładowaniem stron.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 15.10.2025 - 08:59