![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 1 Dołączył: 13.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ucze się php i jużmniej wiecej umiem funkcje i klasy i chciałbym pójśc dlalej w obróbkę grafiki przez php i inne funkcje. Zawsze ciekawiło mnie jak w php można wpisuwac cos do inputa, tzn tak chyba robią boty. Mógłby mi ktoś udzielic odpowiedzi? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 1 Dołączył: 13.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie nie - nie chce zostać hakerem, hakerzy to programiści po studiach. Nie chciałem, żeby ten post tak zabrzmiał ( bo wiedziałem, że będzie mocno zripostowany )- wiem, że wpadają tu dzieci po szkole hakerów gdzie nauczyły się w JS sprawdzać wersje przeglądarki i myślą, że cos potrafią. Chciałem poszerzyć swoją wiedzę.
Bradziej uściślę - wchodzi skrypt wpisuje do inputa 'lala' i sumbmintuje. Mógłbyś mi udzielić dokładniejszej informacji - podałeś kilka funkcji na oficjalnej stronie php i tyle, chciałbym sie nauczyć jak to robic, a nie wykuc funkcje na pamięć. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hakerzy to programiści po studiach Czego to się człowiek dowiaduje... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Co do cUrl, Google nie boli. Jeśli chcesz poszerzyć swoją wiedzę z PHP to niestety musisz się przeprosić z wyszukiwarką i php.net. Na oficjalnej stronie są nie tylko opisy funkcji, ale również przykłady użycia i komentarze użytkowników zawierające sporo przydatnych informacji. Co do kodu wpisującego 'lalala' i submitującego - źle do tego podchodzisz. Jak wiesz po submicie na serwer leci zapytanie skonstruowane przez przeglądarkę. Pole input to nic innego jak informacja dla przeglądarki jak ma takie zapytanie wyglądać. Nie zmusisz PHP żeby weszło na jakąś stronę, wypełniło formularz i kliknęło OK (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Ale możesz zbudować zapytanie wyglądające identycznie jak to wysyłane z przeglądarki, łącznie z danymi z formularzy. Do tego najlepszym narzędziem jest podana przeze mnie wcześniej biblioteka cURL. Poczytaj. [edit] Daleko szukać... Ten post edytował sowiq 23.07.2009, 16:00:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 21:44 |