![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
w php jestem świeżutki, więc mam nadzieję, że pomożecie lub poradzicie inne rozwiązanie. Potrzebuję napisać skrypt, który będzie kopiował pliki pomiędzy lokalizacjami sieciowymi. Tzn. mam formularz w którym użytkownik podaję ścieżkę do katalogu który trzeba skopiować i ścieżkę gdzie ma być to skopiowane. Potem w skrypcie próbuje to zrobić przez wywołanie:
ale niestety to nie działa, ale wywołanie bezpośrednio xcopy z dowolnego komputera w domenie działa, więc samo polecenie jest prawidłowe. Czy to jest w ogóle wykonalne w php, żeby kopiować pliki pomiędzy 2 komputerami(a nie od klienta na serwer przez ftp)? I koniecznie to muszą być całe katalogi z zachowaniem ich wewnętrznej struktury. Dodam że wszystko działa w intranecie i ci co będą tego używali będą wiedzieli co robią. Liczę na waszą pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Niestety musi być dostęp przez intranet, bo będzie musiało być rozwinięte później na inne platformy, w zależności na jakim serwerze będzie stało. Miałem na myśli procesor poleceń NT, a nie inne środowisko. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) Zawsze możesz przecież stworzyć skrypt CMD i przez runas wystartować go na innych uprawnieniach. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 12:17 |