Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> kopiowanie plików
ziola

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

w php jestem świeżutki, więc mam nadzieję, że pomożecie lub poradzicie inne rozwiązanie.

Potrzebuję napisać skrypt, który będzie kopiował pliki pomiędzy lokalizacjami sieciowymi. Tzn. mam formularz w którym użytkownik podaję ścieżkę do katalogu który trzeba skopiować i ścieżkę gdzie ma być to skopiowane. Potem w skrypcie próbuje to zrobić przez wywołanie:
  1. <?php
  2. system(' xcopy \" '.$_POST[from].' \" \" '.$_POST[to]. '\" /e /i ');
  3. ?>

ale niestety to nie działa, ale wywołanie bezpośrednio xcopy z dowolnego komputera w domenie działa, więc samo polecenie jest prawidłowe.

Czy to jest w ogóle wykonalne w php, żeby kopiować pliki pomiędzy 2 komputerami(a nie od klienta na serwer przez ftp)? I koniecznie to muszą być całe katalogi z zachowaniem ich wewnętrznej struktury. Dodam że wszystko działa w intranecie i ci co będą tego używali będą wiedzieli co robią.

Liczę na waszą pomoc.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
erix

Grupa: Moderatorzy

Cytat
Niestety musi być dostęp przez intranet, bo będzie musiało być rozwinięte później na inne platformy, w zależności na jakim serwerze będzie stało.

Miałem na myśli procesor poleceń NT, a nie inne środowisko. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif)

Zawsze możesz przecież stworzyć skrypt CMD i przez runas wystartować go na innych uprawnieniach.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 11.10.2025 - 12:17