![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam mam pewien problem do zrealizowania i mianowicie trudny do wytłumaczenia dlatego jak coś to pytajcie jeśli mnie nie zrozumiecie a wiec
mam wykre ktory pokazuje mi ilosc zamowionych towarów w ciagu danego mc i miesiace przypisałem i wyciągnołem ilosc zamowionych towarów ale nie umiem sobie zobrazować jak mam ja połaczyć ze w styczniu tylle lutym tyle itd. to kod. Kod ... $sql = mysqL_query("SELECT ilosc, MONTH(czas) FROM zamowienia "); while($row=mysql_fetch_array($sql)) { $data_1[] =$row['ilosc']; } // tworzymy nowy objekt $g = new graph(); //Tytuł wykresu $g->title( 'Wykres sprzedaży w danym miesiącu', '{font-size:16px; color: #FFFFFF; margin: 5px; background-color: #505050; padding:5px; padding-left: 20px; padding-right: 20px;}' ); //kolor tła $g->bg_colour = '#e2ebed'; //przekazanie danych pierwszego wykresu $g->set_data( $data_1 ); //właściwści 1 słupka: krycie, kolor, tytuł, szrokość $g->bar_3D( 70, '#D54C78', '2009', 10 ); //wysokość spodu $g->set_x_axis_3d( 15 ); //kolor lini wewnętrzynych i tła $g->x_axis_colour( '#909090', '#ADB5C7' ); $g->y_axis_colour( '#909090', '#ADB5C7' ); //wartości osi X $g->set_x_labels( array( "1"=> "Stycznia", "2"=>"lutego", "3"=>"marca", "4"=>"kwiectnia", "5"=>"maja", "6"=>"czerwca", "7"=>"lipca", "8"=>"sierpnia", "9"=>"września", "10"=>"października", "11"=>"listopada", "12"=>"grudnia") ); ... bardzo prosze mi pomoz wiem ze to jest jakis banalny probelm ale nie wiem jak mam go rozwiazac na wykresie mam miesiace łądnie ale ilosci nie sa przypisane do danego m-c tylko tak jak leci pomoze mi ktos?(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) czy nikt nie umie mi pomóc (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Ten post edytował kielich 18.07.2009, 07:19:17 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat no i wyswietla mi sie na wykresie ale nie do lipca tylko jak leci od początku czyli na styczniu jesli jest z następnego zamowienia to luty chodz był np. w czerwcu po prostu nie przypisuje mi do danego m-c tylko wrzuca na wykres jak leci ... Wiesz, co to jest interpunkcja? Czytałeś, co napisałeś? Bo ja po parę razy i nadal nie rozumiem, co masz na myśli. Jakich zamówień? Jakiego wykresu? Jakich tabel? Jakich danych? Nie dziw się, że jesteś olewany, skoro nie potrafisz wyrazić własnych myśli tak, aby ktoś prócz Ciebie zrozumiał... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 08:51 |