![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 6 Dołączył: 12.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak się ma tworzenie stron w CMSach typu Joomla!, Mambo, Drupal itd. do tworzenia stron we frameworkach ?
Czy są jakieś ważne wady/zalety CMSów nad frameworkami ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 6 Dołączył: 12.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o to, ze bylem dzis na praktykach i z tego co sie zorientowalem to w firmie, w ktorej mialem praktyki robili wszystkie strony w jednym z CMSów, poczatkowo sadzilem ze CMS sluzy do wyklikania strony i nie powinno sie w nich samemu pisac kodu php czy html, ze to CMS ma ten caly kod wygenerowac jak my cos tam wyklikamy, a ku mojemu zdziwieniu okazalo sie, ze mozna w tym programowac, pisac wlasne moduly jak jakiegos potrzebujemy a takowego brak itd. w php. Jako, ze zadnego CMSa jeszcze dobrze nie znam to nie jestem pewien, ale wydaje mi sie, ze to moze byc dobra alternatywa dla frameworkow. To takie pierwsze przemyslenie po pierwszym zetknieciu z CMSem, wydaje sie ze da sie tworzyc w tym strony szybciej i prosciej niz w jakimkolwiek frameworku, ale nie jestem pewien - dlatego przybieglem do Was z pytaniem ;]. Myslalem, ze Symfony framework jest super, a moze sie okazac, ze jest cos lepszego. ;] Ale moze ktos z Was ma wieksze doswiadczenie jesli idzie o CMSy i programowanie w CMSach i sie wypowie.
Ten post edytował nieraczek 20.07.2009, 18:24:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 23:27 |