![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
Zaczynam pisać w OOP, pomaga mi w tym kolega doradzając conieco. Chciałbym byście pomogli mi w pisaniu lepszego kodu. Przestawię wam moje wypociny.
Ten post edytował Wicepsik 19.07.2009, 19:05:10 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat jednak wersja z konstruktorem wydaje się być lepsza. ;d Śmiem się sprzeczać. Niby pod jakim względem lepsza? Potrafisz uzasadnić? Masz jakieś argumenty? Cytat Wcześniej były echa, ja mu doradziłem aby zmienił na return. To nie jest na to miejsce. Widok/helper - owszem. Ale nie logika. Cytat Zwolnienie pamięci uważasz za bezsens? Gdyby to był większy system, też byłby to bezsens? Eee, to jest inna sprawa. Zwalnianie zasobów SQL, to co innego. Poza tym, skrypt przy końcu robi to sam. Poczytaj, kiedy jest wyzwalany destruktor, to wtedy porozmawiamy, czy jest sens korzystania z unset" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual na $this. [; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Śmiem się sprzeczać. Niby pod jakim względem lepsza? Potrafisz uzasadnić? Masz jakieś argumenty? Jeżeli najdzie mnie myśl pobierania z konstruktora jakiegoś parametru to tylko w konstruktorze podmienię, nie muszę grzebać w reszcie kodu. ;p Z resztą zazwyczaj ludzie tak piszą, że w klasie tylko definiują zmienne a w konstruktorze nadają im domyślne wartości. Poczytaj, kiedy jest wyzwalany destruktor, to wtedy porozmawiamy, czy jest sens korzystania z unset" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual na $this. [; Podczas niszczenia obiektu. A czy to taki duży błąd...? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Nie, ale fakt mogłoby go nie być. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 23:17 |