Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Parsowanie C\C++ - gdzie mogę znaleźć?
shima

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Chodzi mi o skrypt zamieniający formatowanie słów kluczowych, dyrektyw, typów etc. Np.

int c; -> [b]int c;

class test{ -> class test{
};

w locie. Może nawet nie sam skrypt tylko pliki z listami słów kluczowych itd. Bo nie chce mi się ch wpisywać, zwłaszcza jeżeli ktoś już to kiedyś zrobił.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
shima

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat
Eeeh...

Nie irytuj się (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) Zwykle sam szukam sobie narzędzi, ale skoro jest tu tyle dobrze zorientowanych osób, to może polecą mi coś, czego jeszcze nie znam...
Cytat

To akurat raczej mało mi pomoże, bo C++ to ja znam i słowa kluczowe, dyrektywy etc. mogę sobie przepisać, to nie trwa długo.
Cytat

A to już bardzo mi się przyda i niezmiernie jestem Ci wdzięczny. Próbowałem kiedyś używać webcpp w wersji 0.1, ale nie przypadła mi do gustu. Zapomniałem o tym narzędziu i teraz Twój search mi przypomniał. O to właśnie mi chodziło.
Cytat
Pooglądaj też sobie plik c.vim z pakietu VIM. To jest VIMowy plugin do kolorowania składni C.

VI i jego modyfikacje raczej mnie nie pocigąją, może dlatego, że zacząłem od innych narzędzi i uznałem, że nauka vi, kiedy mam inne, już nie ma sensu.
Rzecz polega na tym, że muszę publikować w sieci przykładowe pliki w C++ demonstrujące użycie poszczególnych możliwości języka. I najlepiej, żeby zajmowało mi to jak najmniej czasu.

Dzięki raz jeszcze
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 4.10.2025 - 10:07