![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Klasa core, czyli klasa która będzie musiała zająć się ładowaniem potrzebnych klas i tworzenia ich egzemplarzy.
Wymyśliłem coś takiego:
Użycie:
To rozwiązanie jest troszkę podpatrzone z ZF ale ręcznie trzeba ładować zamiast automatycznie. ;p (jak to zrobili w ZF ?) Tylko klasy chciałbym podzielić np. na te do obsługi baz danych, grafiki, xml etc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm... str_replace _ na / i dodać jeszcze .php czy .class.php i sprawdzić czy taki plik istnieje, jak tak to załadować go, sprawdzić czy istnieje tam deklaracja klasy (tu jej oryginalna nazwa) jeśli nie wywalić wyjątek?
Swoją drogą pomysł z tym by nazwa klasy wskazywała na jej lokalizację jest... dziwny |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Swoją drogą pomysł z tym by nazwa klasy wskazywała na jej lokalizację jest... dziwny Nie lubię takich rozwiązań w postaci rozwalania nazwy klas i wtedy dołączanie plików. Aż mi się coś robi, po co marnować na takie pierdoły zasoby? Hmm, a jak Wy byście to rozwiązali? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Po co marnować zasoby? Aby było wszystko ładnie i przejrzyście poukładane (nienawidzę burdelu przy projektach), wiadomo można wszystko do jednego folderu ale mając tam dziesiątki klas nie łatwo będzie się połapać mi a już nie wspomnę o kimś kto pierwszy raz ma to zobaczyć. ;p |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 11:47 |