![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Maszyna, na której pracuję jest na etapie ostatniego namaszczenia i już niedługo zdechnie. Chciałbym wyprzedzić to wydarzenie i kupić nowy komputer do pracy w domu. Myślałem jakiś czas o laptopie ale to był głupi pomysł i postanowiłem kupić komputer stacjonarny. Jako, że nigdy nie byłem specjalistą od sprzętu i nie śledziłem nowinek i trendów to nie mam pojęcia co teraz jest OK. Tu prośba do Was o doradzenie. Wstępnie planuję kupić coś na Core 2 Duo, lecz jeszcze nie wiem dokładnie który model. Pewnie taki jaki się trafi. Jeśli chodzi o pamięć operacyjną to musi być min. 4 GB. Pojemność dysku twardego nie ma większego znaczenia. Pomimo tego, że to komputer do pracy to trzeba będzie jakoś sensownie zareagować na wydanie Diablo III więc GeForce 9600 GT wydaje się być na miejscu. Najchętniej usłyszałbym nazwę producenta i nazwę gotowego złożonego modelu. Nie wiem czy kupno jakiegoś zestawy konkretnej firmy (np.: Dell czy HP) nie będzie przepłacaniem ale nie mam ochoty bawić się w składanie kompa. Najważniejsze jest to by był cichy. Miło by było usłyszeć też dobry model monitora (interesuje mnie przekątna powyżej 20''). Klawiaturę i muz sobie już sam wybiorę :-) Będę wdzięczny za porady i opinie. P.S. System operacyjny, na którym planuję pracę to Linux (Kubuntu). Pewnie będzie działał obok Windowsa lub jako wirtualka na jakimś VMware. Ten post edytował mike 12.07.2009, 20:28:16 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat te zestawienia są z dupy wzięte (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/haha.gif) część podstawowych info się zgadza, ale inne dane (pkt w benchach) nie zawsze są dobre, i jeszcze jakiś jest sens porównywać kartę X model Y z twoją kartą X modelem Z, bo modeli/wersji jest multum i czasem droższy model jakiejś karty jest o wiele wydajniejszy od droższej karty, a tego w benchmarku.pl nie zobaczysz najlepiej zapoznać się ze specyfikacją karty, a potem pozwiedzać różne fora, testy Pozdrawiam PS. co do 8800gt to czemu dołozyc kilka zł, jak ona jest porównywalna cenowo do 9600gt (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) co do karty graficznej też z powodzeniem można używki kupować @mike wspomniał, że musi chodzić Diablo III i Street Fighter IV, ze Street Fighterem IV nie powinno być problemu bo na ich benchmarku ("Street Fighter IV Benchmark) miałem 30fps na 7600gs (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) gorzej z diablo III, bo jeszcze w sumie nie wiadomo jakie to będzie miało wymagania, lecz czytałem, że ma być grywalna również na średnich kompach PS. zapomniałem dodać, że jak @mike chce kupić sobie 22" monitor to rozdzielczość nominalna będzie pewnie 1600x900 lub 1600x1000, a zalecane jest, aby w gry grać na nominalnych rozdzielczościach, a więc pytanie czy nie rozejrzeć się na kartą, które ma 1gb ddr3? (na 512mb może być cienko) Ten post edytował rzymek01 14.07.2009, 11:43:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 23:28 |