![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 17 Dołączył: 1.11.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam formularz który działa dobrze ale jest jeden szczegół, który mnie irytuje.
Otóż gdy podczas wypełniana formularza zrobię jakiś błąd (zaznaczam że jedno z pól to sfWidgetFormInputFile()) to Formularz dobrze się zwaliduje jednak wczytana wcześniej ścieżka do pliku który wczytałem do pola sfWidgetFormInputFile(), nie powróciła mimo że błąd był w innym polu. Przez to muszę wyszukiwać pliku graficznego od nowa na dysku i go wczytywać. Czy to jest jakiś bug? czy coś źle robię oto kody:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jako że nie znam Symfony, ale widzę że nikt się nie wypowiada to powiem to co wiem:
- polu File nie można nadać value - sposobem jest przesłanie tego w polu hidden i jeżeli później puste File to bierze się to z hidden, jest wiele sposobów zakładam że Symfony tak samo jak Zend nie ma tego oprogramowanego może i dobrze ale to już subiektywna opinia. Poszukaj, może gdzieś na forum dot. Symfony jest to opisane i napisane (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) P.S. prosze nie bić za wypowiadanie się o czymś o czym nie ma się pojęcia. Ten post edytował melkorm 7.07.2009, 19:14:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 01:30 |