![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam klase wysyłającą maila
Dodałem funkcje z nagłówkami nag(); Uruchamiam tak:
wszystko działało dobrze tylko jak dodałem te nagłówki to otrzymuje taki błąd Kod Catchable fatal error: Object of class Emailer could not be converted to string in /home/s/public_html/s-s.eu/mail.class.php on line 28 w lini 28 znajduje się
-------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 22 Dołączył: 6.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
LOOOOL
Kod <?php [color="#ff0000"]$email [/color]= new Emailer($email); //adres od $email->addRecipients("agencik@gmail.com"); // adres do $email->setSubject($temat); $email->setBody($wiadomosc); [color="#ff0000"]$email->nag($email[/color][color="#ff0000"]);[/color] $email->sendEmail(); ?> $email->nag($email); <= nie może być czegoś takiego jak juz kolega powyżej zauważył zmień $email na $stringMail cokolwiek a dlatego to musisz zmienić ponieważ $email wyżej zadeklarowałeś jako Emailer a emaileraa nie da się wyświetlić jak stringa no chyba ze byśmy przeciązyli operatory ale w php nie da się ich przeciążyć. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
LOOOOL ... zadeklarowałeś jako Emailer a emaileraa nie da się wyświetlić jak stringa no chyba ze byśmy przeciązyli operatory ale w php nie da się ich przeciążyć. LOOOOL a o metodzie __toString kolega nie słyszał? Operatorów nie da się przeciążyć, to prawda, ale można utworzyć metodę zwracającą obiekt w postaci stringu. @Lejto: Wydaje mi się, że powinno wystarczyć dodać metodę __toString (co nie rozwiąże problemu z generowaniem nagłówków) i jako tako powinno działać:
Jednak lepiej by było jakbyś rozwiązał tą sprawę ciut inaczej. Sprawdź ten kod. Powinien działać ale nie sprawdzałem, pisałem na czuja.
Ten post edytował phpion 3.07.2009, 09:05:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 17:15 |