![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2007 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
za dwa lata mam maturę. Jako, że w szkole program nauczania nie przygotowuje mnie do matury z informatyki, chciałbym się dowiedzieć co musiałbym się nauczyć - sam w domu. Języki po stronie www nie są mi obce. Na stronie http://polishwords.com.pl/blog/2008/matura...formatyki-2009/ dowiedziałem się, że będę musiał umieć jeden z języków programowania z tamtej listy - w moim mniemaniu wypadło na Java(już nawet wypatrzyłem sobie książkę - Thinking in Java). Co do dalszej wiedzy jakie książki polecacie, aby przygotować się do matury? Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Musisz dobrze znax excela, accessa, podstawy algorytmów do sortowanie, logicznego myślenia. Bez umiejętności logicznego programistycznego myslenia do matury nawet nie podchodź.
Językow programowania masz sporo. Nie wypowiadam sie na temat javy bo jej dobrze nie znam, ale uwazam ze sa troche prostsze jezyki. Lecz wybor nalezy oczywiscie do ceibie. Poczykaj o zaletach i wadach kazdego z listy to sobie potem sam wybierzesz. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 04:31 |