![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam takie pytanie czy ktoś mógłby mi pomoc połączyć dwa skrypty w jeden a mianowicie opcje dodawania komentarzy do artykułów bo nie bardzo wiem jak to zrobić po połączeniu normalnie dodaje do bazy komentarz ale pokazuje to samo pod kazdym artykułem a nie przy kazdym inny taki jak jest napisany
a to ta funkcja komentarzy
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 14 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mi sie wydaje ze najlepiej by bylo jakbys zrobil (ja tak mam) dwie tabelki i w jednej bys trzymal artykuly a w drugiej komentarze. W tabelce gdzie masz komentarze dajesz dodatkowa kolumne i w niej umieszczasz id_artykulu ktory bedzie przypisany dla kazdego komentarza ktory ma sie wyswietlac do tego artykulu. Gdy chcesz wyswietlic komentarze pod danym artykulem to tworzysz np. takie zapytanie :
gdzie ten : $_GET['id'] moze byc np taki : http://localhost/jakas_strona.php?page=artykul1&id=5 i w ten sposob bedziesz tez mogl dodawac do bazy nowe komentarze po wlasnie tym id ;-) pozdrawiam PS. Teraz przeczytalem ;-)
czy tu warunkiem jest id komentarza?? bo jesli tak to wychodzi na to ze id_komentarza= id_news - sory nie czytalem calego kodu ale moze tu masz ten blad - bo by wyswietlal ci jeden komentarz Ten post edytował InosU31 26.06.2009, 21:42:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 11:58 |