![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
ostatnio zastanawiałem się jak podpiąc daną domenę pod serrwer WWW z poziomu php. Czy ktoś już robił cos takiego? Czy musimy posiadać specjalny serwer(powiedzmy dedyk czy vps) ? Raczej jest to wykonalne tylko nie mam pojęcia jak sie za to zabrac. Założmy ze domena posiada prawidłowo wpisane dnsy dla naszego serwera. Prosze o sugestię/pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 24 Dołączył: 9.08.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@erix: czy przy Twoim rozwiązaniu przewidziałeś że domenę trzeba wydelegować na serwer czyli najpierw podpiąć pod dns'y, szczerze to nawet nie wiem czy da się zrobić aby wszystkie domeny dało się delegować bez podpinania, mam nadzieje że wystarczająco wyraźnie to napisałem
@jerry89: co do plików to zależy od konfiguracji serwera, np u mnie taka konfiguracja apache jest w /etc/apache2/sites-enabled/000-default, zainteresuj się sposobem opisanym przez erix'a bo to dość ciekawe rozwiązanie, Cytat jedynie na dedyk/VPS ? tak, tylko i wyłącznie dedyk/vps (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 15:16 |