Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Problem z gd, GD nie generuje mi całego obrazka...
@rt

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam wszystkich forumowiczów.

Mam następujący problem z modułem gd - tworzę przy jego pomocy arkusz zawierający 28 kodów kreskowych. Obrazek ma wymiary 2280x3500 pix jest czarno-bialy. Wszystko było poprawnie do momentu aż nie przesiadłem się na php 5. skrypt zaczął tworzyć pliki zawierające tylko 4 i kawałek piątego kodu tak, jakby mu brakowało pamięci. w php.ini mam zadeklarowane 512 mb całość działo jako fastCGI na IIS 6. Czy ktoś może spotkał się z takim problemem Nie mam pomysłu jak to ugryźć, ew. gdzie szukać rozwiązania.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
@rt

-----

jedyne, co mi zwraca, to:

Notice: Undefined offset: 2 in C:\Inetpub\wwwroot\ean\generator.php on line 27

kod linijki:
  1. <?php
  2. $linia[2]=trim($linia[2]);
  3. ?>

Zmienna $linia jest wynikiem explodowania ciągu wczytanego z pliku i prawdopodobnie zwraca tę uwagę, gdyż przy explodzie 3 kolumna w tabeli była pusta. Myślę, że jednak nie ma to związku z problemem z generowaniem grafiki...

Dzięki za info o tych błędach - bardzo ciekawa dyrektywa (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
+Quote Post
gcdreak

-----

Cytat(@rt @ 23.06.2009, 14:30:42 ) *
Dzięki za info o tych błędach - bardzo ciekawa dyrektywa (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

Też tak uważam

Powracając do tematu to dużo masz zmiennych, które są wykorzystywane do stworzenia obrazka?
Jeśli tak to posprawdzaj dokładkie ich wartości, może to właśnie tam tkwi problem.
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 27.12.2025 - 21:23