![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
W tabeli 'kolory' (id_koloru, nazwa) przechowuje nazwy kolorów. Chciałbym je wszystkie pobrać do zmiennej:
W $wszystkie zapisuje mi się tylko jeden, pierwszy kolor (id = 1) Jak pobrać wszystkie nazwy do tej zmiennej (tablicy) ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Działa tylko sposó ktory zaproponował Zimekk:
Pozostałe albo powoduja przekroczenie bufora pamięci (w tabeli są tylko 3 rekordy) albo się zapętlają i strona się nie ładuje. Jeszcze jedna rzecz. Poszerzyłem ten skrypt o formularz, który generuje listę wszystkich kolorów (przy każdym jest checkbox)
Powiedzcie jako można by zrobić, że gdy użytkownik zaznaczy checkbox przy danym kolorze i kliknie ok, to wtedy w tabeli 'uzytkownicy' w polu kolor zapisze się id tegoż właśnie koloru ? (foreach?) Ten post edytował mefistofeles 23.06.2009, 05:13:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 1 Dołączył: 19.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze lepszym rozwiazaniem było by chyba zamiast chexbox użyć radio ( chyba że użytkownik może wybrać kilka kolorów?)
Nie wiem czy dobrze myślę ale ja bym zrobił to tak:
zakładam że action będzie się odwoływać do tego samego pliku w którym znajduje się formularz, jeżeli nie to if trzeba będzie dodać do tego pliku na który wskazuje action. Ten post edytował Derw 23.06.2009, 08:43:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 05:17 |