![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 12 Dołączył: 16.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
wpadłem na oryginalną koncepcję średniej strony internetowej jednocześnie wykorzystując szablon, a w plikach dołączeniowych nadawać zmiennym odpowiednie wartości. Niestety mam pewien problem, mianowicie mając taki kod:
Dużym problemem jest to, że zmienna $title jest w plikach dołączanych i w związku z tym zanim się ona załaduje, tytuł jest już gotowy ale bez tej zmiennej. Czy ma ktoś z was pomysł na rozwiązanie tego problemu ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 12 Dołączył: 16.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już żeby nie zakładać nowego tematu to będę dalej pisał tutaj:
W ogóle nie rozumiem podejścia MVC dlatego, że nie umiem stworzyć kontrolera. Gdzie bym nie szukał, to albo piszą jak zrobić MVC dla newsów albo łączą niektóre elementy tego wzorca ze sobą (na przykład na php.pl). Bardzo chciałbym sobie jakoś z tym poradzić, ale nie wiem paru rzeczy: 1. Na czym polega ta cała "wymienność widoków i kontrolerów"? 2. Skąd kontroler ma wiedzieć, którego modelu użyć do pobrania danych dla widoku? 3. Czy jedynym zadaniem akcji zainkludowanie widoku i wyświetlenie go na stronie? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 03:51 |