![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem w trakcie robienia aplikacji opartej w dużej części na JS i danych w formacie JSON, wykorzystuję do tego jQuery 1.3
chciałem zobaczyć jak to będzie działac w dłuższym okresie czasu i zapuściłem jakies dane testowe - uruchomiłem program i zostawiłem komputer - o ile sam program działał to jak sprawdziłem użycie pamięci przez przeglądarkę (FF) to z 100MB podskoczyło do 1,4GB tak 14x pewnie to nie jest normalne i coś robię źle, ale co? ogólnie aplikacja wygląda następująco prócz jQuery są jeszcze 4 klasy, na podstawie tych klas jest stworzonych 6 obiektów, we właściwościach tych obiektów sa pojedyncze zmienne (int), a JSON jest najczęściej argumentem metody wywoływanej dla danego obiektu, prócz tego są dwa JSON-y globalne ładowane na początku aplikacji nie chcę wklejać całego kodu JS, bo to szkoda i miejsca i czasu - ale mam pytanie, na co zwrócić uwagę, co mogę zmienić, poprawić ulepszyć no chyba że takie zachowanie jest normalne (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrobiłem coś takiego, ze wszedzie gdzie argumentem był JSON to na końcu go usuwałem za pomocą delete i zostawiłem na noc operę z tym problemem - zużycie pamięci przez Operę to po nocce i działaniu na jakiś losowych danych - koło 50MB - czyli podobnie jak było z FF tylko, że na Operze
szkoda, że wcześniej tego nie zrobiłem tez i na Operze - ale porównując do FF to jakoś nie chce mi się wierzyć, ze tych parę deletów spowodowało 20x mniejsze zużycie pamięci (w porównaniu do tego samego czasu działania) trzeba będzie jeszcze raz zostawić FF-a i się przekonać czy to cos dało, czy to tak juz jest i koniec |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 01:17 |