![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam pewien problem, otóż potrzebuję wyciągnąć pewne informacje z innej strony (chodzi mi tu dokładnie o pogodę), lecz nie wiem jak wyciągnąć informacje, które są mi potrzebne.
Doszłem do momentu gdzie mam file_get_contents i mam pod zmienną cały kod strony z pogodą, tylko jak teraz wyciągnąć potrzebne mi informacje?
Gorąca prośba o pomoc leci do was. Próbowałem za pomocą substr() ale nie potafię wyciągnąć tych znaków. Ten post edytował Matax 9.03.2009, 19:13:06 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 410 Pomógł: 5 Dołączył: 25.01.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Odświeżę nieco temat. Chodzi o rozmiar obrazka - za nic w świecie nie mogę go pomniejszyć - próbuję na kilka sposobów, ale wyskakują mi wszystkie informacje o pogodzie (i to na kilka dni, co może się przydać (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ). Moim zdaniem to jest ten kawałek: //edit: zmiana kodu na inny Bardzo proszę o pomoc.... początkuję w wyrażeniach regularnych... Ten post edytował roobik 18.06.2009, 12:40:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 22:56 |