![]() |
![]() |
-greg87g- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
ogólnie chodzi mi o to, żeby javascript mi cos dopisał do zawartości diva.
standardowy object.innerHTML zamienia całą zawartość diva, a ja chciałbym tylko coś dopisać na początku tego diva. rozwiązanie poniżej niestety mi nie zadziałało: Kod starazawartosc = document.getElementById('mojdiv').innerHTML
dopisek="Dodatkowy tekst" document.getElementById('mojdiv').innerHTML=dopisek+starazawartosc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 7 Dołączył: 24.01.2006 Skąd: lublin/wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobra chlopaku, 2 zdania:
1. jest null bo nie znalazl takiego elementu (o danym id) w dokumencie. 2. to dziala jesli zapiszesz po lodzku, np tak jak ja sobie przekleilem z forum zeby zobaczyc czy jest blad: jesli bedziesz sie bawil w JS wiecej to radze Ci inicjowac kazda zmienna i pilnowac takich szczegolow.. zaoszczedzi Ci to wiele nerwow w przyszlosci przy bardziej ambitnych projektach edit: adnotacja do 1 zdania... pradopodbnie zrobiles prawie dobrze, tzn szkopul w tym ze skrypt sie wykonuje zanim pojawi sie szukany div edit2: o erix mnie uprzedzil (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) Ten post edytował dem 15.06.2009, 23:28:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 00:12 |