![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Doł±czył: 2.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
nie udaje mi się zdobyć odpowiedzi na to pytanie: w jakich warunkach użytkownik nie będzie miał dostępu do strony o przykładowym adresie: www.strona.com/index.php?z m=±¶ć ęłó ń&z m2=±¶ę 漿łó ń±¶ęćż Czy Tajlandczyk, albo Gruzin ze swoim systemem i przegl±dark± (system i przegl±darka w wersji narodowej albo angielskiej) będzie mógł otworzyć powyższy adres? Pozdrawiam i proszę o odpowiedĽ. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Doł±czył: 2.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Darti bardzo Ci dziękuję za odpowiedĽ! Jeste¶ wielki, jako jedyny potrafiłe¶ konkretnie i rzeczowo napisać co i jak (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Wiem użytkownik nie będzie mógł wpisać takiego adresu, tylko wyklikać. Ale chodzi mi o podstrony serwisu, zatem i tak będzie używał zakładek, albo kopiował cały adres aby przykładowo komu¶ go wysłać. Ważne, że to będzie działać - nie miałem jak tego sprawdzić a nigdzie nie znalazłem informacji o takim przypadku. Powiedz jak takie adresy wypływaj± na pozycjonowanie? Będ± zauważalnie obniżać range strony? I jeszcze jedna bardzo dla mnie ważna sprawa. Jak ukryć w adresie nazwy i warto¶ci zmiennych przekazywanych metod± GET? Przykładowo mam ile¶ katalogów na dysku a w nich s± pliki, które maja być załadowane na odpowiednie podstrony. I chciałbym unikn±ć takiego adresu odno¶nika: strona.com/index.php?kat=nazwakatalogu&pkat=nazwapodkatalogu&ppkat=nazwapodpodkatalogu i tak dalej:) A potrzebuje tych informacji aby skrypt wiedział sk±d ma ładować dane na stronę. Czy da się to zrobić w sposób niezależny od serwera? Stronę będę mieć na serwerze ms iis, dlatego nie mogę użyć narzędzi z apacha. Da się to jako¶ w php zrobić aby mieć adres: strona.com/nazwakatalogu/nazwapodkatalogu/nazwapodpodkatalogu/ Jaka¶ podpowiedĽ, cokolwiek, w ogóle nie wiem czego się złapać aby to zaimplementować. Pozdrawiam i jeszcze raz bardzo dziękuję. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 10:43 |