Witaj Go¶ciu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> kiedy nie uda sie otworzyć strony: www.strona.com/index.php?zm=±¶ćęłóń&zm2=±¶ę漿łóń±¶ęćż
statek

Grupa: Zarejestrowani
Doł±czył: 2.06.2009

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
nie udaje mi się zdobyć odpowiedzi na to pytanie: w jakich warunkach użytkownik nie będzie miał dostępu do strony o przykładowym adresie:
www.strona.com/index.php?z m=±¶ć ęłó ń&z m2=±¶ę 漿łó ń±¶ęćż

Czy Tajlandczyk, albo Gruzin ze swoim systemem i przegl±dark± (system i przegl±darka w wersji narodowej albo angielskiej) będzie mógł otworzyć powyższy adres?

Pozdrawiam i proszę o odpowiedĽ.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
statek

Grupa: Zarejestrowani
Doł±czył: 2.06.2009

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Darti bardzo Ci dziękuję za odpowiedĽ! Jeste¶ wielki, jako jedyny potrafiłe¶ konkretnie i rzeczowo napisać co i jak (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)

Wiem użytkownik nie będzie mógł wpisać takiego adresu, tylko wyklikać. Ale chodzi mi o podstrony serwisu, zatem i tak będzie używał zakładek, albo kopiował cały adres aby przykładowo komu¶ go wysłać. Ważne, że to będzie działać - nie miałem jak tego sprawdzić a nigdzie nie znalazłem informacji o takim przypadku.

Powiedz jak takie adresy wypływaj± na pozycjonowanie? Będ± zauważalnie obniżać range strony?
I jeszcze jedna bardzo dla mnie ważna sprawa. Jak ukryć w adresie nazwy i warto¶ci zmiennych przekazywanych metod± GET?
Przykładowo mam ile¶ katalogów na dysku a w nich s± pliki, które maja być załadowane na odpowiednie podstrony. I chciałbym unikn±ć takiego adresu odno¶nika: strona.com/index.php?kat=nazwakatalogu&pkat=nazwapodkatalogu&ppkat=nazwapodpodkatalogu i tak dalej:) A potrzebuje tych informacji aby skrypt wiedział sk±d ma ładować dane na stronę. Czy da się to zrobić w sposób niezależny od serwera? Stronę będę mieć na serwerze ms iis, dlatego nie mogę użyć narzędzi z apacha. Da się to jako¶ w php zrobić aby mieć adres: strona.com/nazwakatalogu/nazwapodkatalogu/nazwapodpodkatalogu/
Jaka¶ podpowiedĽ, cokolwiek, w ogóle nie wiem czego się złapać aby to zaimplementować.

Pozdrawiam i jeszcze raz bardzo dziękuję.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Go¶ci i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 5.10.2025 - 10:43