![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam listę mailingową osób, które mogłyby być zainteresowane moim serwisem. Serwis funkcjonuje już od jakiegoś czasu i zarejestrowało się na nim parę osób. Lista mailingowa, którą posiadam ma kilka tysięcy maili, wśród których na pewno znajdują się maile osób zarejestrowanych w moim serwisie. Chciałbym wyodrębnić te maile z listy ale zupełnie nie wiem jak to zrobić. Może dałoby się to zrobić np w excelu ? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie jest tak że mi się nie chce opisać, po prostu wydawało mi się że
wszystko dokładnie wyjaśniłem. Chodzi mi o to że od jakiegoś czasu posiadam pewien serwis. Iluś tam użytkowników się w nim zarejestrowało podając przy tym oczywiście swoje maile. Od jakiegoś czasu zbierałem maile osób, które mogłyby być zainteresowane moim serwisem. Maili szukałem na innych stronach, pokrewnych tematycznie z moją. W śród tych maili, które zbierałem z innych stron na pewno są maile do osób, które są już zarejestrowane na mojej stronie. Chciałem rozesłać maile wśród osób których maile zbierałem ale nie chciałem go wysyłać do osób już zarejestrowanych na stronie. Tak więc mam dwie bazy maili: *pierwsza - z użytkownikami mojego serwisu *druga - z mailami do osób potencjalnie zainteresowanych moją stroną (znajdują się tu też maile do osób już zarejestrowanych i je właśnie należy usunąć) Chciałbym te maile usunąć automatycznie bo trochę ich jest... Mam nadzieję że tym razem jasno opisałem swój problem Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 08:20 |