![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 2 Dołączył: 25.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdy korzystam z phpMyAdmin to w tabelach wszystkie dane wyświetlane są dobrze, czyli są polskie znaki. Natomiast gdy wysyłam zapytania przez Konsole MySQL w miejsce polskich znaków pojawiają się pytajniki.
Nie które zapytania działają poprawnie. np. jeżeli zadam zapytanie:
albo
skrypt się wykona. Ale gdy zapytam:
gdzie $naglowek to np. Płatki na śniadanie itp. Zostanie zwrócony komunikat taki jak poniżej:
Może mi ktoś coś jeszcze doradzić?? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 2 Dołączył: 25.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moj plik my.ini wyglada tak:
Kod #WebServ - SKASOWANIE TEJ LINI OD GROZI RESTARTEM USTAWIEN!!! #Uncomment or Add only the keys that you know how works. #Read the MySQL Manual for instructions [mysqld] basedir=C:/Program Files/WebServ/mysql #bind-address= datadir=C:/Program Files/WebServ/mysql/data language=C:/Program Files/WebServ/mysql/share/polish #slow query log#= tmpdir=C:/Program Files/WebServ/temp port=3306 #set-variable=key_buffer=16M character-set-server=latin2 default-character-set=latin2 ktora linike mam podmienic bo gdy zmienia "character-set-server=latin2" na "character-set-server=latin2_general_ci" i "default-character-set=latin2" na "default-character-set=latin2_general_ci". Wyskakuje mi bład:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 15:05 |