![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstalowałem Panel Admina, jak chce dodać, albo zedytowac jakieś dane wyskakuje taki błąd:
Fatal error: Class UzytkownikForm contains 1 abstract method and must therefore be declared abstract or implement the remaining methods (sfFormPropel::getModelName) in /var/www/probaa/lib/form/UzytkownikForm.class.php on line 12 Oto plik UzytkownikForm.class.php:
Ten post edytował dtrevo 13.06.2009, 12:55:36 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba sie nie rozumiemy, panel administracyjne wygenerowałem, tyle że aplikacja podczas edytowania wyrzucał jakieś błędy, poszperdałem troche i dowiedziałem się że klasa (u mnie 'UzytkownikForm.class.php') musi dziedziczyć po sfFormPropel, tyle że gdy dziedziczy po sfFormPropel, nie wyświetla nawet normalnego formularza w zwyklej aplikacji wyrzucając błąd jak w pierwszym poście.
--------------------------------------------------------------------------------------------------- Problem rozwiązałem, klasa miała dziedziczyć BaseUzytkownikForm.class.php, a nie BaseFormPropel.class.php. Nastepnym razem postaram sie lepiej wyjaśniać problemy, dziękuje, i pozdrawiam Ten post edytował dtrevo 13.06.2009, 13:01:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 08:23 |