![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 119 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2009 Skąd: Sieradz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam plik txt:
Kod Cos1|Cos2|Cos3|Cos4... Jak zrobic, zeby raz na dzien (czyli co 24h) zmieniał sie tekst na losowy. Czyli 12czerwca Cos3, a 13czerwca Cos1... Prosiłbym bardziej o gotowy skrypt, ale jesli nie to chociaz o podpowiedz jak to zrobic... P.S. Funkcja "array" sie nie przyda bo tych "coś'ow" bedzie spoooro i dluuugich... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 4 Dołączył: 17.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest samo wyświetlanie, część o wyświetlaniu ciągle tego samego codziennie musisz sam dopisać. Dość gotowców. Mogę jedynie podpowiedzieć że najlepszym wyjściem byłoby zapisywanie tego wylosowania do pliku i sprawdzanie ostatniego zapisu, a w razie potrzeby ponowne losowanie odrzucając ostatni wynik. @low: rzeczywiście, dziękuję bardzo. Ten post edytował teherty 12.06.2009, 23:36:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest samo wyświetlanie, część o wyświetlaniu ciągle tego samego codziennie musisz sam dopisać. Dość gotowców. Zamiast: Kod './baza.txt' chciał kolega napisać: Kod file_get_contents('./baza.txt') @down @edit Na prawdę, mógłbyś czytać... Takie cos wyswietla mi "./baza.txt"... zamiast czesci to sciezke to pliku (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/blinksmiley.gif) Kolejny zly pomysl... Ale dam Pomogl... Czekam na inne propozycje Przecież napisałem, co masz zrobić zamiast bezsensownego kopiowania. Kolega zapomniał też dodać, że "coś" od innego "cosia" musi być oddzielone znakiem | Ten post edytował fifi209 12.06.2009, 23:34:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 20:58 |