![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich serdecznie.
Chcę stworzyć stronę www na podstawie DokuWiki. Wymagania: http://www.dokuwiki.org/pl:requirements Strona projektu: http://www.splitbrain.org/projects/dokuwiki I teraz pytanie, jaki serwer www wybrać aby spełniał podane w pierwszym linku wymagania? Czy nginx je spełnia, bo apache to na pewno, zresztą on jest zalecany. Który serwer www lepiej wybrać do takiego celu, bo ostatnio wiele o uszy obiło mnie się, że apache wymięka, co zresztą widziałem na statystykach wydajności, no ale tutaj chyba nie jest to ważne? Z góry dziękuję za podpowiedzi. Ten post edytował CarlBraniewski 12.06.2009, 11:45:45 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Okay wybrałem nginx + php5, ten pierwszy zainstalował się bez problemu, ale php5, wyrzuciło:
Kod Rozpakowanie php5-common (z .../php5-common_5.2.9.dfsg.1-4_amd64.deb) ... Zaznaczenie poprzednio niezaznaczonego pakietu libapache2-mod-php5. Rozpakowanie libapache2-mod-php5 (z .../libapache2-mod-php5_5.2.9.dfsg.1-4_amd64.deb) ... Zaznaczenie poprzednio niezaznaczonego pakietu php5. Rozpakowanie php5 (z .../php5_5.2.9.dfsg.1-4_all.deb) ... Przetwarzanie wyzwalaczy dla man-db... Konfigurowanie libapr1 (1.3.3-4) ... Konfigurowanie libaprutil1 (1.3.4+dfsg-2) ... Konfigurowanie libaprutil1-dbd-mysql (1.3.4+dfsg-2) ... Konfigurowanie libaprutil1-ldap (1.3.4+dfsg-2) ... Konfigurowanie apache2.2-bin (2.2.11-5) ... Konfigurowanie apache2-utils (2.2.11-5) ... Konfigurowanie apache2.2-common (2.2.11-5) ... Konfigurowanie apache2-mpm-prefork (2.2.11-5) ... Starting web server: apache2apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 127.0.1.1 for ServerName . dpkg: --compare-versions wymaga podania trzech argumentów: <wersja> <relacja> <wersja> Wpisz dpkg --help, aby dowiedzieć się jak (od)instalować pakiety [*]; Użyj "dselect" lub "aptitude", jeśli potrzebujesz wygodnego programu do zarządzania pakietami; Wpisz dpkg -Dhelp, aby dowiedzieć się o opcjach debuggera; Wpisz dpkg --force-help, aby dowiedzieć się, jak ignorować problemy; Wpisz dpkg-deb --help, aby dowiedzieć się, jak operować plikami *.deb; Wpisz dpkg --licence, aby poznać warunki licencji i gwarancji (GNU GPL) [*]. Opcje oznaczone [*] podają dużo treści - skieruj potok na "less" lub "more"! Konfigurowanie php5-common (5.2.9.dfsg.1-4) ... Konfigurowanie libapache2-mod-php5 (5.2.9.dfsg.1-4) ... Reloading web server config: apache2apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 127.0.1.1 for ServerName . Konfigurowanie php5 (5.2.9.dfsg.1-4) ... Czytanie list pakietów... Gotowe Budowanie drzewa zależności Odczyt informacji o stanie... Gotowe Odczyt dodatkowych informacji o stanie Inicjalizacja stanów pakietów... Gotowe Zapisywanie dodatkowych informacji o stanie... Gotowe Odczyt opisów zadań... Gotowe Dlaczego na siłę chce mi startować Apache2? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 05:27 |