![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej piszę sobie klasę users, która jest odpowiedzialna za logowanie i dodanie użytkownika, później dojdzie kasowanie i edycja konta. Moje pytanie brzmi czy sposób w który piszę jest dobry:
I dodawanie użytkownika i samo logowanie działa poprawnie, a mi chodzi o Waszą ocenę czy to jest dobrze napisane. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że można to napisać zawsze lepiej. Ten post edytował ExPlOiT 2.05.2009, 22:57:27 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 24 Dołączył: 18.01.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odnośnie PDO to jeżeli jesteś początkującym programistą (jak wywnioskowałem z twoich postów) to moim zdaniem nie warto utrudniać sobie pracy.
Odnośnie klas to proponuje 2 klasy: - klasa do obsługi tabeli z użytkownikami w MySqlu - klasa do obsługi pojedynczego użytkownika podczas pracy z widokiem/kontrolerem (->getNick, ->getMail, ->getProfil (link do profilu), ->checkPass($string) itp) Mówisz że pisząc 100 liniowy projekt nie opłaca sie używać FW? Idąc tym tropem to czy opłaca się używać klas? Moim zdaniem pisząc 100 liniowy projekt szkoda czasu na zastanawianie się nad tym problemem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Pr0100 7.06.2009, 01:00:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 20:50 |