![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 3 Dołączył: 20.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chcę wykonać moduł "rozmowe na żywo" podobnie działającą jak w google wave. Mam teraz problem z tym jak porównać to, co zostało już wysłane z tym, co właśnie wpisał użytkownik? Było: Ala ma kota Jest: Ala ma kota, a kot ma Ale Dopisano na końcu: ", a kot ma Ale" Jeśli zmiana polegałaby na dodaniu na końcu paru znaków to porównanie nie jest trudne. Tylko, co zrobić w problemowych sytuacjach, gdy gdzieś w środku zostanie coś dopisane lub usunięte? Było: Ala ma kota, a kot ma Ale Jest: Ala ma świnkę, a kot ma Ale Zmieniono: "kota" na "świnkę" Jedyne, co mi przychodzi do głowy to zrobienie jakiś znaczników i sprawdzanie czy coś się między nimi nie zmieniło. Przy krótkich wiadomościach <200 można by wysyłać całe bez bawienia się porównywanie, ale przy dłuższych mogłyby się zacząć problemy z szybkością odpowiedzi. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 3 Dołączył: 20.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcjonalność o jaką mi chodzi zaczyna się w 10:40
http://www.youtube.com/watch?v=v_UyVmITiYQ Ma zostać zwrócona różnica między tymi dwoma ciągami znaków i w takiej formie, że wyśle ją na serwer skąd pobierze go inny klient i zaktualizuje mu tekst tak, że będzie miał wyświetlane to samo, co osoba pisząca. Nie mam pomyślu za bardzo jak w dobry sposób przechowywać informacje o tym co w tekście się zmieniło. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 08:05 |