![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jak w temacie - proszę o kontakt osoby, które znają się na kartach chipowych (plastikowe karty z chipem coś w stylu kart bankomatowych, telewizji satelitarnej itp), robiły coś z nimi i mogłyby podzielić się odrobiną wiedzy. Sprawa jest dość pilna - utknąłem w martwym punkcie a czas goni. Proszę osoby dobrej woli o kontakt ze mną poprzez PW. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odzew, Łukasz Łuczak ps: nie chodzi mi o piracenie kart tv satelitarnej |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
przepraszam, że dopiero teraz ale byłem trochę poza zasięgiem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Ogólnie to poszukuję osoby, która zna się na takich kartach - interesują mnie karty pamięciowe i mikroprocesorowe. Potrzebuje ogólnej pomocy przy wyborze czytnika, kart a także przy pisaniu aplikacji. Niestety na google nie jestem w stanie znaleźć odpowiednio wartościowych informacji - to znaczy znajduję pewne informacje ale są one zbyt szczątkowe by na ich podstawie nauczyć się czegokolwiek. Poszukiwana osoba chciałbym aby podpowiedziała, nakierowała, pomogła a może nawet zrobiła za mnie część pracy i zarobiła na tym. Nie ukrywam, że termin zaczyna mnie powoli gonić a ja jestem w lesie. Na początek mam karty SLE 4442 i nie mogę znaleźć informacji jak napisać program, który by z tymi kartami działał bez problemu. Jest to karta pamięciowa, więc w grę wchodzi w zasadzie tylko zapis, odczyt danych, weryfikacja PIN'u, zmiana PIN'u oraz oczywiście rozpoznanie karty. Znalazłem informacje, że da radę z tymi kartami skomunikować się za pomocą komend APDU - niestety nie potrafię znaleźć listy tych komend. Datasheet karty podaje tylko impulsy elektryczne jakie muszą iść na kartę gdyż karta sama z siebie APDU nie rozpoznaje (to czytnik bądź biblioteka winscard odpowiada za rozpoznanie APDU i translacje na te sygnały). Dziękuję za adresy - o elektrodzie nie pomyślałem a faktycznie tam powinienem chyba zacząć. Pozdrawiam, Łukasz |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 22:57 |