![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Na wstępie chcę zaznaczyć, że wykorzystane skrypty nie są mojego autorstwa są jedynie przerobione pod bazę z której korzystam. Pochodzą z różnych źródeł. Mam już stworzoną bazę, wyświetlanie rekordów, dodawanie przez formularz. Najpierw przedstawię trochę kodu, aby było wiadomo o co chodzi. Formularz dodawania zdjęć: Skrypt dodający dane zdjęcia (typ, ścieżkę itp.) do Bazy MySQL:
Formularz dodający rekordy: Skrypt dodający rekordy do bazy:
Wreszcie wyświetlenie rekordów z bazy w tabeli:
Zdjęcie jest dodawane do katalogu "uploads/", dane o zdjeciu sa wpisywane jako kolejny rekord w tabeli "upload2" dodatkowe rekordy do bazy w tabeli "stacje_trafo" są dodawane oddzielnym formularzem Jak umożliwić wyświetlanie zdjęć ? (IMG:http://www.energomex.pl/table.jpg) 1. Czy zlikwidować dodatkową tabelę ze zdjęciami "upload2"? i zamiast tego upychać zdjęcia w kolumnie bez dodatkowych zmiennych jedynie samo "Path" w odpowiedniej tabeli - "stacje_trafo" ? 2. Czy mogę wykorzystać istniejącą już tabelę ze zdjęciami "upload2" ? 3. Stworzyć następną kolumnę za "Opis" ? która będzie przekierowaniem do skryptu wyświetlającego zdjęcia przypisane po ID ? Proszę o pomoc, jeśli ktoś nie ma czasu to proszę o kontakt ze mną i możemy się dogadać. Ten post edytował Yoozer 27.05.2009, 19:41:37
Powód edycji: [erix] temat się przesiadł do sąsiedniego przedziału
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, to samo Parse Error w linii 12
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 18:57 |