![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Istnieje jakiś sposób na zabezpieczenie pliku js? Chodzi o wyświetlanie go przez przeglądarkę... Widziałem coś takiego w jednym portalu. Strona mogła korzystać z pliku, natomiast przeglądarka nie mogła wyświetlić jego zawartości. Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam tlaguz |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daruj sobie zabezpieczenia htaccesami. Już mi niektóre osoby próbowały pokazywać jak to mi "odcięły" dostęp do plików js używając takich zabezpieczeń. Wystarczyły dwa kliknięcia: Firebug -> Sieć i "zabezpieczenie złamane"... cała akcja podejrzenia js trwała mniej niż 3 sekundy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) . Jak chcesz maskować swój kod js to użyj jakiegoś kompresora: Google -> Javascript encryption/JS compressor. Daj jakiś długi klucz szyfrujący i wątpię żeby Twój skrypt był warty męki z rozkodowaniem. (nie zrozum mnie źle). Takie zabezpieczenie też nietrudno obejść, bo są programy/wtyczki parsujące kod, ale to już lepsze niż używanie htaccessów.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 08:25 |