![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
kombinuję dzisiaj z Zend_Auth i coś mi nie idzie... Chciałbym, żeby oprócz standardowego sprawdzania nazwy i hasła w bazie spełniony był również warunek 'active = TRUE'. Mam kod z manuala, ale nie działa, logują się nieaktywowani użytkownicy... Niżej mój kod. Wszystko jest ok, tylko zupełnie ignorowany jest warunek... Będę wdzięczny za pomoc.
-------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 3 Dołączył: 28.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
request ma wartosc, ale te trzy zmienne (module,controller i action) sa NULL. Po zmianie nazwy funkcji na preDispatch i dodaniu testowego napisu (echo "test";) on sie wogole nie wyswietla -> funkcja sie nie wykonuje...
Struktura katalogu library: library/ Zend/ tutaj biblioteki Zenda Jpg/ MyAcl.php Pytanie - czy nie musze zrobic czegos na wzor pluginow Zenda? W sensie tak: library/ Jpg/ Acl/ tu jakies pliki, w ktoryms z plikow tego katalogu funkcja preDispatch MyAcl.php Czy to ma jakies znaczenie? Bo mam akurat taki przykladowy kod zrodlowy (niestety, podzial tylko na dwie role) i tam to jest wlasnie tak rozwiazane. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 05:15 |