![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 3 Dołączył: 26.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Piszę właśnie skrypt logowania się użytkowników. Mam z nim pewien problem. Mianowicie, niezależnie od tego jakiego użytkownika chcę zalogować loguje się zawsze jeden i ten sam pierwszy użytkownik w bazie danych. Zupełnie nie mogę sobie poradzić z tym skryptem. Proszę o pomoc. Kod <?php if (isset($_POST['user_email']) and isset($_POST['user_password']) ) { include("config.php"); @mysql_connect ("$mysql_host", "$mysql_user", "$mysql_password") or die ("Nie można połączyć się z MySQL"); @mysql_select_db ("$mysql_db") or die ("Nie można połączyć się z bazą $mysql_db"); mysql_query("SET NAMES 'utf8'"); $email=mysql_real_escape_string(trim($_POST['user_email'])); $password=mysql_real_escape_string(trim($_POST['user_password'])); if ($email!="" and $password!="") { $password = sha1(md5($password)); $query="SELECT * FROM users WHERE user_email='$email' and user_password ='$password'"; $temp=mysql_query($query) or die("<strong>Wystąpił błąd</strong>"); $num=mysql_num_rows($temp); $temp=mysql_fetch_array($temp); $id=$temp['id']; if ($num==1) { $result = mysql_query ("SELECT * FROM users WHERE user_email='$email' and user_password ='$password'"); if ($result && $record = mysql_fetch_assoc ($result)) { foreach($record as $key => &$value) {$value = stripslashes($value);} $user_active = $record['user_active']; $user_email = $record['user_email']; $user_id = $record['user_id']; } if ($user_active == 0) { session_start(); $_SESSION['sesja']="ok"; $_SESSION['user_email'] = $user_email; $_SESSION['user_id'] = $user_id; header('Location: index.php?panel=ok'); } else { echo"<strong>Błąd logowania!</strong><p>Nie jesteś aktywowany! Odbierz maila z linkiem aktywacyjnym.</p>"; } } else echo ('<strong>Błąd logowania!</strong><p>Podales złe dane! Spróbuj zalogować się ponownie.</p>'); } } else{ ?> <form action="#" method="post"> <fieldset> <div class="divform"><label>E-mail:</label> <input name="user_email" type="text" value="" /></div> <div class="divform"><label>Hasło:</label> <input name="user_password" type="password" value="" /></div> <div class="divform"><label><?php echo "<a href=\"http://$domain/index.php?register=ok\">Zarejestruj się</a>"; ?></label><input type="submit" value="Zaloguj się" /></div> </fieldset> </form> <?php }?> Poradziłem już sobie z tym problemem. Mam jednak jeszcze jeden problem jak ustawić jedną sesję dla wszystkich subdomen? Ten post edytował tadek92 22.05.2009, 18:02:57 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 3 Dołączył: 26.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmienia użytkownika na innego. A co do sesji to poszukam przez Google.
Tą dziwną sytuację z logowaniem możecie zobaczyć na tej stronie: http://webcreat.pl/ zalogujcie się tam jako ffupload@gmail.com haslo 1234. Potem jak się wejdzie na stronę główną, a następnie na stronę wszyscy użytkownicy lub z powrotem do panelu to zmienia się użytkownik dlaczego się tak dzieje. Proszę o pomoc bo nie mogę sobie wogóle z tym poradzić. O i jeszcze jedno spostrzeżenie jak zaloguję się na pierwszego użytkownika to wszystko w porządku. sprawdźcie sami email oksi3w@gmail.com hasło haslo Jak uzunąłem <?php session_start(); ?> ze strony index.php to wszystko w porządku ale musi być tam to wpisane bo tam też muszę gdzie nie gdzie sprawdzić czy sesja jest. Ale znów jak to zostawie to jak wejde na index.php ze strony panel.php, a potem z powrotem na strone panel.php to wartość sesji się zmienia i niewiem dlaczego. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 21:20 |