![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
kombinuję dzisiaj z Zend_Auth i coś mi nie idzie... Chciałbym, żeby oprócz standardowego sprawdzania nazwy i hasła w bazie spełniony był również warunek 'active = TRUE'. Mam kod z manuala, ale nie działa, logują się nieaktywowani użytkownicy... Niżej mój kod. Wszystko jest ok, tylko zupełnie ignorowany jest warunek... Będę wdzięczny za pomoc.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 3 Dołączył: 28.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzanie, o ktorym piszesz mialoby miejsce przy logowaniu. A jak rozwiazac ta kwestie na innych podstronach? Zakladam, ze user loguje sie na stronie glownej, a pozniej wklepuje w pasek adresu mojastrona.com/admin - czy dostep zostanie mu zablokowany z automatu, czy musze dodatkowo sprawdzac, czy ma uprawnienia? Bo zakladam, ze pelniona przez usera role zapisalbym np w sesji i pozniej to sprawdzal... no chyba, ze to sie robi jakos z automatu przy uzyciu Zend_Acl - nie chce dublowac kodu niepotrzebnie. Bo w sumie napisanie wlasnej klasy dziedziczacej z Zend_Acl, poszerzona o sprawdzanie autentykacji to nie jest problem....
Edit: dzieki za pomoc, juz sobie poradzilem, znalazlem przykladowy kod, ktory mi wszystko rozjasnil (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował gazelek 22.05.2009, 16:12:17 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 01:17 |